Komplet indkøbsvejledning til den bedste metaldetektor

Spread the love

En metaldetektor er et værktøj, der registrerer tilstedeværelse af metal. Det er et elektronisk instrument, der hjælper med at finde metal i objekter eller begravet metalgenstande.

 

Det består typisk af en håndholdt komponent, og en sensorsonde suges over jorden. Hvis der opdages metal, flyttes en nål på indikatoren eller der er en ændring i tone i øretelefonerne.

 

De fleste enheder angiver også afstanden til metalet. Jo tættere det er, jo højere tome eller bevægelsen af ​​nålen.

 

Der er også stationære typer eller “walk through” detektorer, der kan skjule metalobjekter i ens krop eller ting. Disse bruges til sikkerhedsscreening på offentlige steder, retshuse eller fængsler. Den enkleste bruger en oscillator, der producerer alternativ strøm, der passerer gennem en spole, der producerer alternativt magnetfelt.

 

De første metaldetektorer blev oprettet i 1960’erne til industrielle anvendelser. De blev brugt til at registrere landminer, våben i lufthavnen, skattejagt, arkæologi og geofysik.

 

De blev senere udviklet til at blive brugt i forskellige brancher. Du kan finde dem bruges til at detektere forstærkende stål i rør, tråde eller beton begravet i gulve og vægge; eller at opdage fremmede genstande i mad.

 

I dag bruges de i forskellige lande og formål. De er nyttige i arkæologi, civilingeniør eller som en hobby og i sikkerhed.

 

Denne komplette guide vil fortælle dig det grundlæggende i metaldetektorer, dens typer og dine muligheder for at købe. Du kan også lære om de vigtige overvejelser ved at købe en metaldetektor.

 

Typer af metaldetektorer og hvordan de virker

Der findes flere typer metaldetektor, men den mest anvendte er VLF- eller Very Low Frequency-typen.

 

En typisk bør være letvægts med en kontrolboks, stabilisator, aksel og spoler. For at forstå, hvordan metaldetektorer virker, skal du lære, hvad disse komponenter er til.

 

For at gøre det enkelt arbejder de fleste metaldetektorer baseret på elektromagnetismens love. Instrumentet bruger batteri til at frembringe et gennemtrængende magnetfelt i jorden. Metalliske genstande belastes med magnetisme under jorden og sender et signal til detektoren, der advarer brugeren.

 

Afhængigt af enheden kan den fortælle den type metal, der er fundet og hvor dyb den er. De fleste enheder kan spore op til 12 inches under jorden, men der er andre, der kan opdage på dybere niveauer. Disse er de almindelige typer metaldetektorer:

 

Beat Frekvens Oscillation (BFO)

BFO er den mest grundlæggende metal detektor teknologi, der bruger Beat Frekvens Oscillation. Det bruger to spoler af ledning, en stor og en lille. Den større fungerer som søgehovedet eller søgespolen, der lokaliserer metalet. Den lille spole findes i kontrolboksen.

 

Spolerne er forbundet med oscillatoren, der skaber et stort antal elektroniske pulser af strøm hvert sekund. Frekvensen er ret forskudt imellem disse spoler.

 

Da elektroniske impulser passerer gennem spolerne, genererer de radiobølger opfanget af en lille modtager inde i kontrolboksen. Dette frembringer hørbare toner baseret på forskellen på frekvenser mellem spolerne.

 

Når den større spole detekterer et metal, skaber den strøm, der strømmer igennem den, et magnetfelt rundt om metallet. Dette interfererer med radiobølgernes frekvens, der giver lydtonen. BFO bruger den nemmeste og billigste teknologi.

 

Pulseinduktion (PI)

Pulse Induction teknologi bruger en enkelt spole som både modtager og sender. Nogle bruger to eller tre spole serier.

 

PI sender elektricitet, der passerer gennem spolen, hvilket forårsager magnetisme. Når strømafbrydelserne slutter, vender magnetfeltet polaritet og kollapser, hvilket giver en skarp elektrisk spids. Spiken får en anden strøm til at løbe gennem spolen.

 

Denne proces gentages, indtil detektoren er givet forskellige aktuelle rapporter om typen af ​​detekterede metal. Hvis detektoren er over et metal, producerer udbruddet modsatte magnetfelt i objektet. Når udbrudene stopper, forårsager det en reflekteret puls.

 

Metalets magnetfelt gør det længere for pulsen at forsvinde. Det virker bare, hvordan lignende ekkoer, hvilket gør PI-typen ikke så god i at differentiere mellem metaltyper. Men det gør de godt i områder med saltvand og metaller.

 

Meget lav frekvens (VLF)

Også kendt som induktionsbalance, VLF teknologi er mere udbredt blandt de forskellige typer metal detektorer. Dette system bruger to spoler, en som fungerer som sender, der hurtigt afgiver strøm. Den anden fungerer som modtager og antenne til afhentning og forøgelse af frekvenser fra metaller.

 

En strøm går gennem spolen og skaber et elektromagnetisk felt. Magnetfeltet trykkes ned i jorden og trækkes ud igen. Som det går frem og tilbage reagerer det med ledende genstande og genererer sine egne magnetfelter.

 

Polariteten af ​​metalets magnetfelt er det modsatte af transmissionsspolenes magnetfelt.

 

VLF-type detektorer kan skelne metaltyper gennem faseforskydning. Faseskift er variansen i timing af frekvensen af metal og transmitterspolen.

 

Meget ledende metal har længere faseforskydning, da dets magnetfelt tager længere tid at ændre. På den anden side tager mindre ledende genstands magnetfelt hurtigere at ændre på grund af den mindre faseforskydning. VLF detektorer er fremragende til at identificere typer af metal, men er dyrere end de andre.